Centraal Register Uitsluiting Kansspelen

Nederlandse spelers kunnen minimaal een half jaar stoppen met gokken door zich te registreren bij Cruks. Cruks is het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen; het is een lijst van mensen die zijn gestopt met het spelen van games vanwege overmatig gokken. Door te registreren bij Cruks kunnen spelers niet meer spelen bij Nederlandse online casino’s, speelhallen of spelsites.

CRUKS heeft twee registratiemethoden

Met Cruks kunnen mensen zich tot 99 jaar registreren. Ze kunnen ervoor kiezen om zich op twee manieren aan te melden: de ene kan 6 maanden na de geboorte en de andere kan op elke leeftijd.

Gebruik DigiD als alternatieve methode om u aan te melden.
Onmiddellijk gokken is verboden gedurende ten minste 6 maanden na het overtreden van de regel.

Papieren formulieren zorgen voor een snelle registratie.
Nadat u het formulier heeft ingevuld en uitgeprint, kunt u het per post opsturen. Een paar dagen later ben je ingeschreven.

Het is belangrijk om de gegevens die u heeft ingevoerd te controleren voordat u deze indient.
Bij inschrijving in het Cruks-register moet u specifieke gegevens zoals uw geboortedatum en achternaam opgeven. Deze gegevens uit uw identiteitsbewijs, zoals een paspoort, moet u exact bij het invullen van formulieren overnemen.

Let op welke informatie in hoofdletters wordt weergegeven en wat niet.
Het is belangrijk om te proeflezen om typefouten te voorkomen.
Controleer voordat u verdergaat wat u op de computer hebt getypt om er zeker van te zijn dat het correct is.
Cruks vereist dat alle gegevens perfect zijn ingevoerd voordat de registratie kan worden voltooid.

Opzeggen Cruks en/of verlengen

Verlengen Cruks registraties kunt u doen met DigiD of door een formulier uit te printen. Iedereen kan zijn registratie verlengen voor een periode van 6 maanden tot 2 jaar.

Voor het annuleren van uw registratie zijn 6 maanden verstreken sinds het begin van uw registratie. Er is vooraf geen andere mogelijkheid om te annuleren.

Cruks vraagt ​​of u in bovenstaande vraag nog meer nationaliteiten heeft.
Door Cruks in te vullen met al je nationaliteiten, zorg je ervoor dat je tijdens je pauze niet kunt spelen. Zelfs als je meerdere paspoorten had, zou je nog steeds niet kunnen spelen.

De afspeelpauzereeks eindigt automatisch
Wanneer het einde van de registratie eindigt, eindigt uw pauzetijd zonder enige aanvullende actie van uw kant. U krijgt hier geen bericht over.

Cruks garandeert de veiligheid van uw gegevens.
Een Cruks-code wordt gemaakt door alleen de informatie op te vragen die nodig is om er een te maken. De eigenaar van een game gebruikt een Cruks-code om te voorkomen dat andere spelers binnenkomen. Welke gegevens zijn dit?

Naam, geboortedatum en burgerservicenummer zijn gelijkwaardig voor identificatiedoeleinden.
Om een ​​Cruks-code aan te maken, registreren we de naam, geboortedatum en geboorteplaats van de persoon als deze geen BSN heeft.
Registratie voor start- en einddatum vindt plaats
Alleen de Kansspelautoriteit heeft toegang tot gegevens die op jou betrekking hebben. We gebruiken deze gegevens niet in onze processen.

Zodra de registratie is gesloten, verwijderen we alle gegevens van uw account.
Cruks verwijdert automatisch alle gegevens zodra de registratietijd is verstreken.

Bent u een Cruks-burger?

U kunt dag en nacht uw registratiestatus controleren met uw DigiD Cruksregister. Van daaruit kunt u een digitaal bewijs van uw inschrijving downloaden. Om een ​​papieren registratiebewijs thuisgestuurd te krijgen, moeten mensen zich per post registreren.

De Kansspelautoriteit neemt meerdere keren contact met je op als iemand anders je vraagt ​​om je aan te melden. U kunt dan uw mening geven en het verzoek afwijzen.

Scroll naar boven