Soorten en symptomen gok problemen

Het ‘gokprobleem’ verwijst naar een persoon die onverantwoordelijk begint te gokken – van casual spelen tot frequente verliezen tot afhankelijkheid van verslaving. Deze progressie komt vaak voor bij spelers die nog geen psychiatrische stoornis hebben.

Er zijn drie fasen in verliezen, wanhoop en winnen. Het zijn verliezende, wanhopige en winnende fasen. Hierdoor gaan deze fasen in elkaar over.

Verslavingen aan gokken en soortgelijk gedrag – inclusief alcohol en drugs – zijn vergelijkbaar van aard. Ze hebben beide betrekking op afhankelijkheid die niet wordt veroorzaakt door een bepaalde stof.

De gokverslaving of de “winfase” is een ernstige aandoening.

Je speelt regelmatig intensief of veelvuldig met pauzes ertussen. Je vindt het leuk om te spelen voor en terwijl je het doet. Je wint regelmatig en hoopt steeds meer te spelen omdat hij denkt dat hij grote kansen heeft om te winnen.

In principe heb je momenteel geen grote problemen. Bij het spelen van videogames verlies je echter vaak de tijd uit het oog. Bovendien let je op je geld, maar heb je meer kans om meer uit te geven dan gepland. Negeer eventuele opmerkingen uit uw omgeving over gokken. Omdat u alles bezit, houdt u de Kaiser relatief rustig met uw ijzeren greep. In plaats van snel geld te lenen, steel je in plaats daarvan het geld dat nodig is voor een ander doel.

Je raakt gefascineerd door winsten die groter zijn dan welke eerdere fantasie dan ook. Van daaruit verhoogt u uw inzet en past u verschillende strategieën toe, omdat u denkt dat uw technieken gelukkige momenten in het spel voor u zullen creëren. Uiteindelijk raak je er nog meer van overtuigd dat je technieken en instincten over winstgevende momenten correct zijn. Vanwege hun gebrek aan focus zijn verliezen te wijten aan verschillende factoren, zoals een slechte gokautomaat of een ondermaatse oefensessie. Sommige van deze factoren worden in feite veroorzaakt door een onvolmaakte oefening die niet klikt met de speler. Verliezen motiveren je om terug te krijgen wat je hebt verloren. Als je iets wint, geef je terug wat je hebt verloren.

Veel mensen vinden troost in hun spel als ze omringd zijn door vrienden. Dit komt omdat vrienden de speler niet afleiden van het focussen op het spel, en steeds uitdagendere vragen zullen stellen naarmate het spel vordert. Je begint gokken te overwegen als je je verveelt, omdat je geest naar andere onderwerpen gaat. Je gaat gokken zien als een constante waarde in je leven. Je ziet jezelf als een ‘doorgewinterde gokker’.

Door elkaar geschud worden kan optreden als je in je omgeving zware momenten van verlies, onderdrukking of geweld tegenkomt. Als u deze aanwijzingen negeert, kunt u symptomen krijgen van een problematische gokker.

Problemen met de gok- of gokfase vereisen een alternatieve strategie.

Door je gokgedrag kom je regelmatig in de problemen. Als u dit doet, voorkomt u dat u met anderen omgaat en negeert u belangrijke levenselementen. Mensen worstelen met het onderhouden van een gezonde relatie met hun omgeving als er sprake is van gokken.

Problemen met het betalen van rekeningen en het vereffenen van schulden leiden tot extra leningen. Als je een baan hebt, zal die eronder lijden omdat alle betrokkenen worstelt met problemen veroorzaakt door gokken.

Je ervaart verhoogde angst, spanning en verschillende zelf voorgeschreven medische symptomen. Ondanks deze nadelen blijf je gokken.

Want elke keer dat je stopt met spelen, besteed je tijd aan het regelen van meer geld om te gokken. Als je geld verliest, probeer je het actief terug te krijgen. Bovendien spelen mensen hogere inzetbedragen als ze niet slapen. De volgende dag begint hij er geobsedeerd door te raken. Als je een weddenschap wint, riskeer je meer door hetzelfde nummer opnieuw te gooien.

U ziet weinig lange termijn oplossingen voor uw problemen waarvoor u ‘een groot verschil moet maken’. Als u al uw problemen in één keer oplost, zou u al uw problemen voor eens en altijd oplossen. Je zou relaties kunnen herstellen en alle schulden kunnen overwinnen met dat idee erachter. Mensen zouden begrijpen dat jij de overwinnaar was.

Door je gokverslaving kun je niemand vertrouwen en voel je je opgesloten. Je hebt constant twijfels over de magische oplossing en weet niet hoe je vrij kunt komen. Ga naar een vertrouwde vriend voor ondersteuning en advies. Hiermee kun je iemand verleiden om je te helpen een slechte situatie te keren. Misschien door informatie bekend te maken aan iemand die betrouwbaar is of alleen. Doe je dat niet, dan loop je het risico te bezwijken voor een gokverslaving.

6-12 maanden verslaving

Verslavingen duren vaak zes tot twaalf maanden. Gedurende deze tijd ervaren patiënten een wanhopige fase.

Je wordt ontslagen van je baan, dreigt te worden ontslagen of ontslagen van school vanwege je gokproblemen. Nu is alles in je leven versneld door de helderheid van je omgeving.

Het is moeilijk om je gedachten rond de schuldenberg te wikkelen. Er kan beslag worden gelegd op uw inkomen of u kunt gedwongen worden uw huis te verkopen. Je zoekt constant geld boven al het andere, inclusief criminele handelingen en het bedriegen van anderen. Roulette spelen heeft je leven overgenomen.

Het lijkt alsof je constant nadenkt over en toekomstige goksessies plant, terwijl je tegelijkertijd gokherinneringen uit het verleden herbeleeft. Je gelooft dat je je vermogen om je gedrag te beheersen verliest als je niet gokt. En het lijkt erop dat de enige manier waarop je je positieve gevoelens kunt herwinnen, is door deel te nemen aan een nieuwe gok. Worstelend met een woedende, impulsieve en geagiteerde persoonlijkheid, neemt je isolement alleen maar toe. De boze vijandigheid van mensen duwt je verder in een isolement.

Scroll naar boven