Nu stoppen met gokken

Gokverslaving kan leiden tot plotselinge ontwenningsverschijnselen. Dit kan symptomen omvatten zoals slapeloosheid, maagpijn, diarree en braken. Het kan ook problemen met de geest veroorzaken: paranoia, gevoelens van wantrouwen, woede en depressie. Deze symptomen kunnen bij veel mensen moeilijk van elkaar te scheiden zijn.

Ontwenningsverschijnselen, zoals slapeloosheid en depressie, en secundaire negatieve gevoelens die verborgen zijn tijdens perioden van gokken, kunnen moeilijk te verdragen zijn. De drang om terug te vallen wordt erg sterk omdat het oplossen van de symptomen de vreselijke schuldgevoelens en nachtmerries die gepaard gaan met het terugkeren naar gokken zou wegnemen.

Met welke factoren moet u rekening houden bij het nemen van een beslissing?

Ziektebehandeling is gericht op het omgaan met een terugval.

De problemen van de voormalige afhankelijke zijn niet volledig opgelost; schuldeisers, relatieproblemen, werkproblemen en andere moeilijkheden blijven bestaan. Hierdoor blijft de afhankelijke persoon langer dan normaal kwetsbaar voor moeilijkheden.

Terugvallen betekent niet dat je de hoop hebt verloren of niet kunt herstellen. Een terugval wordt vaak verwacht wanneer je besluit je gedrag te veranderen en nieuwe dingen te proberen. Terugval wordt beter begrepen als het wordt gezien als een leermoment. Bovendien helpt het om het van tevoren te overwegen het te voorkomen.

Scroll naar boven