Gokverslaving

het gewoontevormende goksyndroom is een aandoening die verband houdt met gokverslaving.
Vanwege de snelgroeiende gokindustrie, met name het gokaspect dat online wordt gedaan, wordt het beschouwd als een snelgroeiende gedragsverslaving. Het valt onder de categorie gedragsverslavingen.

Problemen met gokken komen vaak voort uit de financiële implicaties van een verslaving. Daarnaast kan gokverslaving zorgen voor werkstress, familieproblemen en ruzies met dierbaren. Of je nu wint of verliest, gokken is een constant risico dat niet kan worden vermeden. Sommige mensen gokken zelfs via krasloten, online pokerspellen of bezoeken aan het plaatselijke casino.

gokken is verslavend.
De term “gokkersindex” verwijst naar de mate van gokverslaving. De ongezonde gokverslaving resulteert in het onvermogen om de gokdrang te beheersen. Pogingen om het gokken te stoppen terwijl ze aan de gang zijn, mislukken, wat resulteert in aanzienlijk geldverlies.

Gokverslaving bij pokeren

Mensen spelen poker als een verslaving; het is een erg populair spel met een sportieve sfeer. Professionele pokerspelers worden regelmatig uitgenodigd voor spraakmakende pokertoernooien. Bovendien spelen veel mensen online poker. Beter worden in poker leidt tot het winnen van grotere geldbedragen. En het doel om te verbeteren en kans te maken op het winnen van grote sommen geld is buitengewoon verslavend. Beginnen met het spelen van online poker is relatief eenvoudig. Vaak genoeg poker spelen om het als een verslaving te beschouwen, kan een aanzienlijke financiële last in een relatie veroorzaken. Er staat geld op het spel; pokeren kan leiden tot schulden en verlies. Sommige websites bieden startgeld aan of doen alsof om te beginnen met spelen.

 • Symptomen van gokverslaving zijn onder meer hunkering en ontwenningsverschijnselen.
 • Kom met lichamelijke klachten zoals misselijkheid, braken, diarree en toevallen.
 • Onvermogen om te slapen, geheugenverlies en vermoeidheid worden allemaal vaak geassocieerd met dementie.
 • voortdurend nadenken over gokken en een levensstijl van extreme preoccupatie met gokken tot het volgende moment wijden.
 • Nachtelijk gokken zorgt ervoor dat mensen de tijd uit het oog verliezen.
 • Het niet stoppen of verminderen van gokken treedt uiteindelijk op.
  onwetend van hun toestand, raken mensen niet van streek of geagiteerd.
 • Om geld terug te winnen dat u met gokken hebt verloren, moet u gokken.
 • Het vereist het volgen van risicovolle strategieën en het verhogen van de hoeveelheid drugs die wordt gebruikt om een ​​tijdelijke high te bereiken.
 • Werk, familie, financiële en persoonlijke problemen komen vaak met weinig waarschuwing.

Wat kan helpen bij dit probleem?

Nuttige elementen zijn te vinden in de meeste hulpprojecten.

Denk na over de voor- en nadelen van gokken en het elimineren van de drang om te gokken. Als je eenmaal hebt besloten om op te geven of te bezuinigen, bedenk dan hoe sterk je motivatie zal zijn om te veranderen.
Overmatig gokken weerhoudt u ervan andere doelen te bereiken dan u te helpen. Zodra u zich hiervan bewust wordt, kunt u besluiten te stoppen met gokken en u te concentreren op de doelen die u wilt bereiken.
Er is geen specifieke pil om overmatig gokken tegen te gaan. Sommige artsen hebben echter medicijnen kunnen voorschrijven als tijdelijke ondersteuning. Dit komt omdat sommige mensen slaapstoornissen of depressieve stoornissen kunnen behandelen met ondersteunende medicatie.
Risicovolle situaties leren herkennen en er anders mee omgaan.
Verduidelijk sterke punten en vaardigheden door het opbouwen van zelfvertrouwen, zoals door middel van sociale vaardigheidstraining.
Betrek zo nodig uw partner en/of familie bij de behandeling.

Scroll naar boven